Binak Gashi är sekreterare i elevrådet på Kristinebergskolan och Linnea Månsson delar ordförandeposten på Svedjeskolan. Foto: Peter Elvemo.
Binak Gashi är sekreterare i elevrådet på Kristinebergskolan och Linnea Månsson delar ordförandeposten på Svedjeskolan. Foto: Peter Elvemo.
BORÅS

Elever tycker till om gemensam skola på Kristineberg

Elev: Det är bra att vi också får bestämma
3:15 min

Idag träffades representanter ur elevråden på Kristinebergsskolan och Svedjeskolan i Stadshuset i Borås för att tycka till om den nya gemensamma skolan som ska stå klar till hösten.

För ett par år sedan bestämdes att Kristinebergsskolan i Borås var i så dåligt skick att den skulle rivas och ersättas med en ny.

Den nya skolan ska bli större och dessutom ska mellanstadieelever från Svedjeskolan inhysas i de nya lokalerna är det tänkt.

Binak Gashi, 11 år, är sekreterare i elevrådet på Kristinebergskolan.

– Det känns bra att barn också får bestämma om stora grejer som skola och så, för så var det inte förr, säger han.

Linnea Månsson är 11 år och delar ordförandeposten på Svedjeskolan.

– Vi har kollat på ritningarna till den nya skolan och fått ställa frågor om den, säger hon.

Vad har du tänkt om den nya skolan?

– Först tänkte jag att det inte kommer att gå eftersom det har varit ganska mycket bråk mellan våra skolor, men nu när jag ser ritningarna så ser det väldigt bra ut och jag hoppas den blir färdig snart så att vi kan börja, säger Linnea Månsson.

Ann-Kristin Sjörén-Stendahl är biträdande rektor på Svedje- och Kristinebergskolan. Hon berättar att dagens besök till Stadshuset med de två elevråden är en chans att visa upp de nya planerna för eleverna.

– Vi ville ta med dem till Stadshuset så att de får se hur det ser ut här. Sedan passade det bra att visa de nya planerna och få feedback från eleverna samtidigt, säger hon.

Vad kommer skolan att heta då?

– Det har varit lite fram och tillbaka i frågan men ska vi vara en skola som slås ihop så kanske vi ska ha ett nytt namn. Men jag vet inte, det får vi ta reda på.

Den nya skolan beräknas vara klar i augusti nästa år och då hoppas man kunna påbörja flytten strax före sommarlovet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".