Sverigedemokraternas distriktsordförande i Sjuhärad, Christer Spetz. Foto Adam Koskelainen
Sverigedemokraternas distriktsordförande i Sjuhärad, Christer Spetz. Foto Adam Koskelainen

Idag kan SD fälla regeringen

Spetz (SD): Försöker ta ansvar för Sverige
0:42 min

Sverigedemokraternas besked att rösta på Alliansens budget idag kan leda till regeringskris och nyval. SD i Sjuhärad tycker partiet för en ansvarsfull politik.

SD:s beslut innebär med stor sannolikhet att regeringens budget röstas ned vid omröstningen vid 16-tiden idag. Det kan leda till nyval, eller "extra val" som det heter i det här fallet.

Sverigedemokraternas distriktsordförande i Sjuhärad Christer Spetz tycker att hans parti för en ansvarsfull politik. Han menar att situationen inte uppstått om Socialdemokraterna samarbetat och låtit dem få inflytande i budgeten.

– Vi försöker ta det ansvar vi kan för Sverige som nation. Jag tycker det är tragiskt att de väljer att inte ens föra samtal med oss - vi är ju ändå det tredje största partiet. Vår målsättning är att samarbeta, säger Christer Spetz.

Hur hade det här kunnat undvikas?

-- I detta fall att Stefan Löven hade haft samtal med oss, att man hade kunnat komma överrens om något som man kan stödja, säger Christian Spetz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".