Bollegården. Foto: Erika Larsson.
1 av 2
Bollegården. Foto: Erika Larsson.
Anders Einarsson, kommunchef Bollebygd. Foto: Erika Larsson/SR.
2 av 2
Anders Einarsson, kommunchef Bollebygd. Foto: Erika Larsson/SR.
BOLLEBYGD

Nycklar på vift efter inbrott på Bollegården

Kommunchef: Det är ett avancerat inbrott
3:54 min

Nycklar till 120 hushåll stals vid ett inbrott på Bollegårdens äldreboende i Bollebygd i natt. Både nyckel- och medicinskåp monterades ner och bars ut.

– De har brutit loss skåpen från väggen och baxat ut dem genom ett fönster. Det är ett avancerat inbrott, säger kommunchef Anders Einarsson i Bollebygd.

Det var runt klockan fyra på morgonen som två personer sågs bära ut skåp eller lådor från en hemtjänstlokal och försvinna i en vit skåpbil. Det visade sig vara kassaskåp där hemtjänsten förvarar mediciner och nycklar hem till brukare, som man alltså monterat ner från väggen och burit iväg. 

– Skåpen var fastskruvade i väggen så det måste varit ett stort jobb att få loss dem, säger Anders Einarsson.

Allt som allt rör det sig om 120 hushåll som berörs runtom i Bollebygd och närliggande orter som Olsfors och Hindås. Anders Einarsson gjorde under morgonen en handlingsplan och nu är man igång med att byta alla låsen.

– Två bilar med låssmed åker runt och byter samtliga lås under dagen. Vi börjar ute på landsbygden och eftersom de flesta hushållen är inne i våra hyreshus så har vi kontaktat fastighetsägarna som kommer att byta lås under dagen.

Polisen har på morgon varit på plats och undersöker. Personalen på hemtjänsten ringer nu också brukare och anhöriga för att informera om händelsen.

– Vi är igång och håller på att ringa runt just nu och vi har tagit in extra personal som åker hem till de brukare som vi tror känner störst oro. 

Är det många som är oroliga tror du?

– Det vet vi inte i dagsläget, men jag kan tänka mig det och det är därför som vi vill byta lås så fort som möjligt. 

Behöver du ha kontakt med hemtjänsten - ring 033-430 57 29.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".