Polisbil. Foto: Mikael Fritzon/TT
Foto: Mikael Fritzon/TT
NARKOTIKA

Hundratals kilo cannabis beslagtogs

Fler än 20 husrannsakningar genomfördes under den omfattande narkotikarazzia som polisen genomförde igår, bland annat i Västra Götaland.

Det var en omfattande insats mot grov narkotikabrottslighet som genomfördes igår. Förutom Västra Götaland gjordes razzian även i  Skåne, Stockholm och Danmark. Förundersökningen leds av Internationella åklagarkammaren i Göteborg.

Fler än 20 husrannsakningar har genomförts och fler väntas under de kommande dagarna.

Hundratals kilo cannabis har beslagtagits och 28 personer har hittills frihetsberövats under insatsen. 17 av dom är nu anhållna. Flertalet av dem är misstänkta för delaktighet till grov narkotikabrottslighet.

Polisen i Västra Götaland har under en längre tid arbetat med att kartlägga enskilda personer samt nätverk vilka försett kriminella och missbrukare i västra Sverige med narkotika. Under denna kartläggning har spaning och utredning riktats mot ett nätverk som specialiserat sig på att driva upp och sälja cannabis. Nätverket är väl etablerat och utgår från västra och södra Sverige samt Danmark.

Bakgrunden ligger bland annat i de våldsamheter och konflikter som polis arbetar mot inom ramen för den särskilda händelsen Trygg i Göteborg. De har ansetts vara av stor vikt att utreda vem som försett de kriminella nätverken med cannabis, som är en betydande del i den pågående konflikten i området.

- Den här typen av kriminalitet är välplanerad och komplex. Det omfattande utredningsarbetet kommer att fortgå under lång tid, säger Dan Windt, rotelchef vid narkotikaroteln i Västra Götaland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".