Ett antal skadade vårdas på SÄS i Borås efter bussolyckan utanför Tranemo. Foto: P4 Sjuhärad.
Ett antal skadade vårdas på SÄS i Borås efter bussolyckan utanför Tranemo. Foto: P4 Sjuhärad.
BUSSOLYCKAN UTANFÖR TRANEMO

Skadade från bussolyckan ute från intensiven

Tillståndet har stabiliserats för de sju patienter som ligger på Borås lasarett efter bussolyckan igår. För en äldre man på Sahlgrenska är dock läget fortfarande livshotande.

57 passagerare fanns på olycksbussen igår morse när den välte och kanade i diket söder om Tranemo.

En kvinna i 45-årsåldern skadades så allvarligt att hon avled av sina skador.

Totalt fick 15 patienter tas in till sjukhus för vård. 14 av dem skickades till SÄS i Borås, varav åtta då hade allvarliga till livshotande skador.

Den femtonde är en man i 70-årsåldern som hade livshotande skallskador. Han skickades direkt till Sahlgrenska i Göteborg, och därifrån meddelas idag att läget är oförändrat.

Under morgonen idag flyttades ännu en patient från Borås till Sahlgrenska i Göteborg. Även det är en man i 70-årsåldern, och han har allvarliga skador.

I Borås kunde de sex minst skadade lämna sjukhuset redan igår kväll. Fem ligger idag kvar med allvarliga skador, två andra har fått sina skador nedgraderade till det man kallar måttliga skador.

Enligt sjukhuset har samtligas tillstånd stabiliserats, och de har nu förts från intensiven till vanliga vårdavdelningar.

Statens haverikommision undersöker platsen idag och kommer att fatta beslut om en eventuell utredning i nästa vecka.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".