Bussolyckan utanför Tranemo. Foto: Joel Wendle.
Bussolyckan utanför Tranemo. Foto: Joel Wendle.
BUSSOLYCKAN UTANFÖR TRANEMO

Haverikommissionen vid olycksplatsen idag

SHK: Vi har folk på plats
1:02 min

Exakt vad som orsakade bussolyckan i Tranemo igår är fortfarande okänt. Statens haverikommission undersöker idag platsen för att avgöra om en utredning krävs.

– Vi har skickat personal från oss för att titta på den buss som var inblandad i händelsen, olycksplatsen, prata med räddningstjänstens personal och polis som gjorde sin insats under gårdagen. Utifrån den informationen kommer vi att bestämma om vi skall gå vidare eller inte, säger Jonas Bäckstrand som är ordförande för Statens haverikommission. 

Vilka faktorer är det som spelar in huruvida det blir en utredning eller inte?

– Om vi tror att vår utredning skulle kunna leda fram till förslag på åtgärder som gör att liknande händelser kan undvikas i framtiden, eller att man kan begränsa skadorna vid sådana händelser - då ska vi utreda.

När tror du att vi får besked?

– Folk på plats kommer att göra sina undersökningar under dagen idag, och sedan kommer vi att sitta ner i början på nästa vecka. För att diskutera den information vi då fått in och se hur vi kan gå vidare, säger Jonas Bäckstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".