Bussolyckan i Tranemo. Foto: Peter Elvemo/P4 Sjuhärad
Bussolyckan i Tranemo. Foto: Peter Elvemo/P4 Sjuhärad
BUSSOLYCKAN UTANFÖR TRANEMO

Chauffören avled på sjukhus

Bussolyckan utanför Tranemo i förrgår har nu skördat två liv. Sent igår kväll avled föraren av bussen, en man i 70-årsåldern.

Olyckan skedde sydost om Tranemo i torsdags morse när en turistbuss var på väg till en julmarknad i Köpenhamn.

57 personer från Sjuhäradsområdet fanns i bussen när den av okänd anledning gick av vägen, välte på sidan och kanade längs diket.

En kvinna i 45-årsåldern omkom, och föraren togs till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med livshotande skador. Enligt Sahlgrenska avled mannen sent igår kväll, anhöriga är underrättade.

14 andra togs in till sjukhus efter olyckan. Enligt SÄS i Borås och Sahlgrenska i Göteborg nu på morgonen ligger åtta av dem fortfarande kvar för vård, en kvinna i 70-årsåldern som ligger i Göteborg och sju andra resenärer i Borås. De har måttliga till allvarliga skador, men inte livshotande.

Statens haverikommission undersökte olycksplatsen igår, och i början av kommande vecka ska man besluta sig för om en haveriutredning ska göras eller ej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".