DÖDSOLYCKAN UTANFÖR TRANEMO

Hjärnblödning bakom bussolyckan utanför Tranemo

Den stora bussolyckan utanför Tranemo i torsdags morse ska ha orsakats av att föraren fick en massiv hjärnblödning. Det berättar nu chaufförens syster.

Det är Expressen/GT som talat med systern till chauffören som var i 70-årsåldern. Hon uppger att hennes bror drabbats av en massiv hjärnblödning.

– Det var därför olyckan inträffade, säger systern Yvonne.

Ett bussföretag från Gislaved arrangerade resan som skulle gå till en julmarknad i Köpenhamn över dagen. I bussen fanns 57 passagerare från Ulricehamn, Borås, Tranemo och Grimsås.

En 45-årig kvinna dog när bussen plötsligt girade av vägen och välte på sidan i diket. Föraren avled på Sahlgrenska i Göteborg i fredags kväll.

Systern säger att hon vill få slut på spekulationerna kring varför olyckan inträffade.

– Min bror kan inte hållas skyldig. Om han hade vetat att han skulle få en hjärnblödning hade han aldrig satt sig i bussen. Alla vill alltid hitta någon att skylla på, men denna gång går det inte att göra det, säger hon till GT/Expressen.

Fortfarande vårdas totalt åtta passagerare på sjukhus i Borås och Göteborg för måttliga till allvarliga skador. Från båda sjukhusen hälsar man att läget är stabilt för samtliga och att de nu vårdas på vanliga vårdavdelningar.

Någon formell utredning av varför olyckan inträffade är inte klar. Statens haverikommission har besökt olycksplatsen, och i början på veckan ska de besluta sig för om en haveriutredning ska dras igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista