Tommy Thorngren. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
Tommy Thorngren, polisens presstalesman. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
Bombhotet

Ingen bomb hittad vid Göta hovrätt

Tommy Thorngren, polisen: Utrymt samtliga arbetsplatser
3:09 min

Nu hävs avspärrningarna i centrala Jönköping. Ett stort område vid Göta Hovrätt har ju varit avspärrat sedan i morse som en följd av ett bombhot.

Det är efter att polisens bombgrupp sökt igenom området som avspärrningarna tagits bort.

Det var ju strax före klockan nio i morse som ett stort område kring Göta hovrätt och kammarrätten i centrala Jönköping  spärrades av eftersom ett bombhot riktats mot hovrätten. Polisen betraktade det som ett skarpt läge.

Runt 150 personer  evakuerades från  domstolsbyggnaderna i Jönköping.

– Vi fick in ett hot som ringdes in till SOS Alarm vid 08:45. Hotet har inneburit att vi spärrat av Hovrättstorget med de arbetsplatser som finns där. Dessutom har vi spärrat av ett antal omkringliggande kvarter, sade polisens presstalesman Tommy Thorngren till P4 Jönköping.

Vi ser seriöst på det här hotet, med de uppgifter vi har. Vi försöker också skaffa oss en bättre bild på plats genom att göra vissa utredningsåtgärder. 

Enligt Tommy Thorngren hade man vid 10:30-tiden ännu inte kunnat hitta något föremål i någon av byggnaderna och man inväntade nu bombgruppen. Samtidigt tittade man på vilka mål som är aktuella att avgöras i domstolarna för att se om något av dem kan kopplas till hotet.

– Det förknippas med ett av våra mål idag, vilket vet vi inte, sade Camilla Brännström som är säkerhetschef på Göta hovrätt tidigare i dag i samband med att byggnaderna tömdes på folk.

Men efter att polisens bombgrupp nu sökt igenom domstolslokalerna så hävs alltså avspärrningarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".