Kerstin Hermansson (C), Morgan Hjalmarsson (Fp), Annette Carlson (M) och Falco Güldenpfennig (Kd). Foto: Adam Koskelainen
Kerstin Hermansson (C), Morgan Hjalmarsson (Fp), Annette Carlson (M) och Falco Güldenpfennig (Kd). Foto: Adam Koskelainen
BORÅS

Alliansens budget presenterad i Borås

Annette Carlson (M): Vi lyfter fram valfriheten
1:32 min

Idag presenterade Alliansen i Borås sitt budgetförslag för det kommande året. En budget som enligt dem själva går i valfrihetens anda.

– Vi har en budget som är framåtsyftande där vi vill utveckla, förändra och förbättra de verksamheter som finns i Borås stad, säger det moderata kommunalrådet Annette Carlson. 

Bland punkterna i Alliansens budget finns bland annat 60 miljoner kronor som skall gå till kompetensutveckling inom grundskolan och gymnasieskolan. En satsning som skall löpa över fyra år. 

Bland förslagen fanns även en utbyggnad till Bäckängsgymnasiet och ett nytt kök till Almås. 

Med tanke på att det nu är två kompletta budgetförslag som ligger framme för omröstning är läget oklart, och onekligen likt det som sker inom rikspolitiken. Men Annette Carlsson är ändå inte nervös för att det skall sluta i ett extra val även i Borås.

– Vad som händer när klubban har fallit det får vi se. Men jag tror vare sig att himlen eller avgrunden öppnar sig. Utan vi kommer att jobba vidare för att göra det bättre för Boråsarna, säger Annette Carlson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".