Busan stenades ihjäl av ungdomar på Sjöbo. Foto: Privat
1 av 2
Busan stenades ihjäl av ungdomar på Sjöbo. Foto: Privat
Sture Wiik saknar sin favoritkatt Busan. Foto: MIkael Olmås
2 av 2
Sture Wiik saknar sin favoritkatt Busan. Foto: MIkael Olmås
BORÅS

Utredningen om katten Busan läggs ned

Ägaren: Jag kände det på mig
0:42 min

Det är osäkert om katten Busan stenades ihjäl eller inte. Nu läggs polisutredningen ner och ägaren Sture Wiik är besviken.

– Det har gått så lång tid utan att de har hört av sig så det var nästan att jag kände detta på mig. Det är jättetråkigt, säger han.

Polisutredningen kring fallet med den misshandlade katten Busan har lagts ned. Anledningen ska vara att det råder tveksamheter kring vad som hände och enligt polisen kan man inte med säkerhet säga vad som orsakade kattens död.

Det var i somras som ägaren Sture Wiik fick reda på att ett gäng ungdomar tagit katten Busan utanför Sjöboskolan. Lagt henne i en plastpåse och kastat sten på den. Busan fick senare avlivas på djursjukhuset.

Sture Wiik hoppades på upprättelse för Busan och säger att det har varit en tung och tråkig höst sedan det inträffade.

– Jag tycker detta är jättejobbigt. Jag hade henne i 13 år och hon betydde allt för mig. Också blev hon helt plötsligt nedkastad i en påse och behandlad på det sättet, det är så grymt alltså. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".