Jenna Sköld
Jenna Sköld går i sjätte klass i Nårunga skola. Foto: P4 Sjuhärad.
BARNENS EGNA HISTORIER

Jennas saga: En väldigt annorlunda dag

Jenna: Det var busschauffören, han var märklig
4:26 min

P4 Sjuhärad har låtit barn från Nårunga skola skriva sina egna berättelser. Jenna Sköld går i sjätte klass och skriver en historia om en väldigt annorlunda dag. 

"Det var en gång en tjej som hette Hanna. En dag skulle Hanna till skolan, hon tog bussen som vanligt. Just idag kändes det inte vanligt. Det var busschauffören, han var väldigt märklig idag".

Hon sätter sig längst bak i bussen, idag var kompisarna inte där - det var något som inte stämde!

I skolan var allt som vanligt, fast kompisarna var inte där. Hela skoldagen gick utan att Sara och Elin kom. När hon kom hem ringde hon kompisarna. Ingen svarade.

När hon gick på bussen dagen efter var allt annorlunda igen, busschauffören var som vanligt igen. Kompisarna var på plats längst bak. Hon frågade varför dem inte hade varit på skolan dagen innan - dem hade varit på Liseberg sa dem. 

Tjugo år senare hade alla familj och var fortfarande bästa vänner!

När barnen själva får skriva och läsa in finns inga begränsningar. Det kan vara en deckare, rysare eller kanske en saga om prinsar och prinsessor.

Du hör barnens egna historier i P4 Sjuhärad varje fredag vid 7.20.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".