Ida Odén. Foto: Björn Lindgren/TT
Ida Odén. Foto: Björn Lindgren/TT
HANDBOLL

Ida Odén lyfter landslaget

Ida Odén: Nu har vi alla möjligheter.
1:24 min

Damernas EM i handboll i Kroatien har hittills varit en stor framgång för Sverige - och för Ida Odén från Borås. Ikväll börjar mellanrundan med match mot Frankrike.

– Jag har spelat mycket, både i Champions League och här i EM och verkligen kommit in i matcherna. Så förklarar Sävehofspelaren och boråsaren Ida Odén sin fina form just nu.

Hon var själv lätt överraskad över att ens få en plats i EM-truppen och har tackat för förtroendet med den äran. Hon har gjort flera viktiga mål segermatcherna i gruppspelet mot Tyskland och Kroatien och stod också för utjämningen i den oavgjorda matchen mot Holland. Nu står Frankrike på tur i Zagreb där mellanrundan spelas.

– Dom är långa och starka och har fler poäng än vi, så det blir en tuff match, säger Ida Odén.

Hon vill inte skruva upp förväntningarna för högt inför finalspelet men hon menar att förutsättningarna är goda för en fortsättning mot toppen i Europamästerskapet.

– Vi har ett bra läge nu och tre poäng med oss så det finns alla möjligheter till avancemang, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".