Foto: Victor Lundberg/TT
Det var i somras som det uppdagades att förskolepraktikanten förgripit sig på flera barn på förskolor i Borås, i förra veckan dömdes han. Foto: Victor Lundberg/TT
BORÅS

Hans son utnyttjades på förskolan

Pappan: "Jättejobbigt"
2:11 min

I förra veckan föll domen mot förskolepraktikanten från Borås. Nu berättar pappan till ett av de utnyttjade barnen, för första gången i radio, om den traumatiska tiden.

– Det har varit jättejobbigt, det är svårt att tänka klart när man har varit med om något sådant här. Speciellt för vår son, för han är ju det enda vi har. När man lämnar sin son på dagis så förväntar man sig att man har en trygghet för sin son.

Pappan berättar att sonen, då tre och ett halvt år gammal, redan under våren hade pratat om sin snopp och att han hade varit på toaletten. Men det var inget som väckte föräldrarnas oro, de tänkte att han bara hade fått hjälp av den manlige praktikanten med att gå på toaletten.

– Sedan blev det mer och mer, och han förknippade mannens namn med "känna snopp", "kissa". Allt blev mer tydligt. Han sa att mannen hade känt på hans penis och att mannen hade dragit ned sina egna byxor och visat sitt kön för min son. Då gjorde vi polisanmälan, det var den 17 juli.

Pappan beskriver det senaste halvåret som en mycket tuff tid, som naturligtvis har påverkat hela familjen inte minst sonen.

– Han är väldigt defensiv nu när han träffar folk, även sin kusin och så. Då står han ensam.

Pappan är mycket kritisk till hur kommunen har hanterat det som hänt. Han anser att både informationen och stödet till föräldrarna har brustit.

– Redan dagen efter att vi gjorde polisanmälan borde kommunen ha informerat alla föräldrar och personal, det känns mer som kommunen har varit mer noga med att det här inte skulle komma ut till allmänheten, säger pappan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".