Foto: Maja Suslin/TT
Foto: Maja Suslin/TT
BORÅS

Direkthjälp gör 100 procent nytta

Samtidigt som hjälpbehovet är stort tvekar många att ge pengar till biståndsorganisationer av olika slag. Men att skänka kläder och leksaker blir en direkt hjälp utan svinn.

Många menar att pengar som skänks till olika hjälporganisationer försvinner på vägen och litar inte på att hjälpen kommer fram. Ofta finns också en byråkrati som slukar en stor del av biståndet.

Men att skänka exempelvis kläder och leksaker direkt till dom som behöver ger hundra procents nytta. Det menar Patrik Wermelin som sköter Textile Fashion Centers insamling i Borås.

– Vi samarbetar med Pingstkyrkan och ber folk komma med paket och lägga under vår gran. Det har kommit några barnfamiljer med fina paket, det är trevligt, säger han.

Önskemålet är att paketen ska innehålla kläder, leksaker och hygienartiklar som sedan ska skänkas till hemlösa EU-migranter i Borås. Pingstkyrkan kommer att stå för utdelningen.

– Skillnaderna i livsvillkor är sanslösa idag, vi måste göra vad vi kan för att hjälpa, säger Patrik Wermelin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".