Andreas Ekström
1 av 2
Andreas Ekström, masterstudent från Textilhögskolan i Borås. Foto: P4 Sjuhärad.
Andreas Ekströms designade jacka
2 av 2
Andreas Ekströms designade jacka. Foto: P4 Sjuhärad.
MODE

Lily Allens ord om Boråsstudenten

Som en av åtta designstudenter i världen och som den första boråsstudenten någonsin har Andreas Eklöf gått hela vägen till final i H&M Design Award. Tävlingen är redan avgjord - men allt är hemligt. 

Först den 27 januari presenteras vinnaren - det blir under Fashion Week i Stockholm där vinnaren får 50.000 Euro och en modevisning under modeveckan. I juryn som redan avgjort vem som vinner sitter bland andra den brittiska sångerskan Lily Allen. 

– Det var väldigt häftigt att träffa bland andra henne, det blev en bra upplevelse, säger Andreas Ekström, masterstudent från Textilhögskolan i Borås. 

Vad sa hon till dig?

– Amazing, amazing, det var det hon sa. Vi gick väldigt bra ihop! 

– Nu är det lite hemligt vad som gäller fram till januari, säger Andreas Ekström.  

Andreas Ekström kläder bygger på improvisation. Det är kläder som tejpats ihop. Plagget Andreas har med sig är en tejpad regnjacka.  

– Det bottnar i improvisation, jag har jobbat med mycket improvisation när jag tagit fram mina kläder, jag har varit lite naiv när jag tog fram jackan, det ska synas, säger Andreas Ekström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".