Herrljunga stationshus. Foto: Niclas Odengård.
Herrljunga stationshus. Foto: Niclas Odengård.
HERRLJUNGA

Kommunens väl och Sverigedemokraterna samarbetar

KV: Vi blir inte behandlade med respekt
0:54 min

I Herrljunga har Kommunens väl och Sverigedemokraterna ingått ett valtekniskt samarbete. Motivet är att få platser i de politiska nämnderna.

Efter kuppen då centerpartisten Johnny Karlsson röstades fram som kommunstyrelsens ordförande,istället för Mats Palm, sköts tillsättandet av nämnderna upp.

Efter ett möte i valberedningen har det valtekniska samarbetet mellan Kommunens väl och Sverigedemokraterna gjort att de båda partierna fått platser i tekniska nämnden och i miljö- och byggnämnden.

– Vi har gjort en valteknisk samverkan när vi gjorde val till nämnder, det blir lottdragning annars. Två små partier som tyckte att vi behandlar varandra med respekt, säger Börje Aronsson från Kommunens väl.

Enligt Börje Aronsson i Kommunens väl finns det vissa likheter mellan de båda partierna. Båda har behandlats med dålig respekt säger han.

--  Vi blir inte behandlade med respekt utifrån det valresultat vi har haft genom åren utav de andra partierna. I Herrljunga kommun har Sverigedemokraterna blivit framröstade av kommuninvånarna och därmed har de ett befogande i fullmäktige, säger Börje Aronsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".