Lena Palmén
Lena Palmén (S), kommunalråd i Borås. Foto: Bo Thorin

Kommunalråd nöjd med granskning

Kommunalråd: Ska minimera risken att det händer igen
1:16 min

Kommunalrådet Lena Palmén hoppas rutinerna kring anställningar inom förskolan i Borås kan förbättras. Detta efter Borås stadsrevision mycket kritiska granskning av agerandet efter dom sexuella övergreppen i stadsdel norr.

– Vi är glada att stadsrevisionen har gjort detta, de har pekat på bristerna och nu vet vi vad vi ska göra för att minimera risken att det händer igen, säger kommunalrådet Lena Palmén.

Revisorerna skriver i sin mycket kritiska rapport att det är kommunens skyldighet att ge förskolechefen bra förutsättningar att sköta sin verksamhet. Trots detta har chefen haft 4 förskolor 50 heltidsanställda, 60 vikarier och 200 barn. Lena Palmén håller med om att situationen varit ohållbar och inte gått att hantera.

– Nej, inte när man läser det rakt upp och ner så här, nu tror jag att det var semesterperiod, men det är inte bra för det, säger Lena Palmén.

Vad ska kommunen dra för slutsatser av det?

– Vi måste hitta nåt annat sätt att se till att förutsättningarna blir rimliga, tack och lov händer sådana här saker väldigt, väldigt sällan, säger Lena Palmén.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".