Johan Österlund (Sd). Foto: Joel Wendle.
Arkivbild. Johan Österlund (Sd). Foto: Joel Wendle.
POLITIK

SD Borås utnyttjar sin vågmästarroll

Österlund (Sd): Vi har inte fått det vi har rätt till
0:47 min

Sverigedemokraterna krävde bland annat proportionella val när fullmäktige i Borås startade idag. Proceduren blir tidskrävande - en markering enligt SD.

De närmaste dagarna blir avgörande för Borås de närmaste fyra åren. Valresultatet i höstas gav inget politiskt block egen majoritet, och sedan dess har man försökt komma överens.

Det har inte lyckats och i stället har Sverigedemokraterna en stark vågmästarroll, och det är en roll man utnyttjade idag när posterna i stadens nämnder och styrelser voteras fram.
När allt startade i morse krävde SD 
proportionella val till styrelser och nämnder - en omständlig procedur som innebär omständliga omröstningar som kan ta hela dagen.

– Vi gjorde det utifrån att vi anser att vi inte fått det vi har rätt till som tredje största parti. Det har de andra vägrat att ge oss, och därför markerar vi på det här sättet, säger Johan Österlund - Sverigedemokraterna i Borås.

Har ni fått några kommentarer?

– Nej. Det har väl varit folk som går runt och ler lite och är trevliga, och någon som är halvsur. Det är som väntat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".