Thailand är fortfarande en favorit för många svenskar under vinterhalvåret. Foto: Sakchai Lalit
1 av 2
Thailand är fortfarande en favorit för många svenskar under vinterhalvåret. Foto: Sakchai Lalit
Goran Korunovski. Foto: Adam Koskelainen
2 av 2
Goran Korunovski. Foto: Adam Koskelainen
BORÅS

Sista minuten för julresan

Researrangör: Många vill fly mörkret
1:23 min

Att resa bort under jul har för många blivit en tradition lika självklar som Kalle Anka. Trenden verkar hålla i sig - resebyråerna har snart inga sista minutenresor kvar. 

– Jag gick genom alla våra arrangörer och det var någon enstaka plats till Kanarieöarna, någon hade ett par platser till Thailand. Sedan var det ingenting mer före Jul, säger Goran Korunovski som är säljchef på Tickets resebyrå i Borås. 

Dock så betyder inte detta att det är helt kört för de som vill fira jul på varmare breddgrader, men det kan kosta.

– Jag har lärt mig att inte säga nej till någon. Det går alltid att boka någon form av resa. Sedan kanske det inte är det billigaste alternativet just nu. Men möjligheten finns!

Det finns många anledningar till att vi i Sverige väljer att resa bort under julen, och enligt Goran Korunovski så låter de flesta samtalen med kunderna likadant. 

– Hej jag vill fly från mörkret, dra till värmen. Det har varit alla möjliga anledningar. Kanske inte att de vill bort från allt stök, men det kan jag tänka mig, säger Goran Korunovski.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".