Magnus Haglund
Magnus Haglund, Elfsborgs nye manager. Foto: P4 Sjuhärad
FOTBOLL

Ingessons ord vägde tungt när Haglund sa ja

Haglund: Jag har aldrig vabbat!
14 min

I höstas stod det klart för Elfsborg att Klas Ingesson inte skulle träna Elfsborg under 2015. Klubben vände sig till en gammal bekant - som efter Ingessons ord sa ja!

– Det spelade en stor roll, sen har ju Elfsborg en stor plats i mitt hjärta. Vi vägde även in att det funkade väldigt bra förra gången. Familjen trivdes bra här, säger Magnus Haglund. 

– Det är ju en spännande trupp också. Många unga, intressanta spelare, en stark lokal förankring. Jag tror boråsarna kommer uppleva en stor vi-känsla här! 

Officiellt börjar Magnus Haglund sitt nya uppdrag den förste januari, men han är redan på gång så smått. 

– Det med manager är nytt för mig, men jag är ju nygammal när det gäller att ha ansvar för spelarna. 

– Under hösten blev Klas allt sämre, det blev tydligt för honom att det inte skulle bli något arbete i Elfsborg under 2015. Då började de jobba för att hitta någon ny. Jag fick besök av Stefan och Bosse, de ville att jag kulle komma tillbaks. Jag hade flera långa samtal med Klas, det här får du ta nu, det vill jag att du ska göra! 

Vad blir skillnaden nu när du kommer tillbaks? 

– Det känns ganska annorlunda, tre år är en evighet i fotboll. De som är kvar har blivit tre år äldre, det betyder mycket vad gäller erfarenhet och vad kroppen klarar eller inte klarar. Det har bytts ut en del folk runt laget, säger Magnus Haglund.  

– Jag kom ju till Lilleström i Norge, jag hade varit här i många år omgiven av många duktiga, där var jag själv på ett annat sätt, det var nervöst i början. Jag blev varm i kläderna, jag lade om spelstilen ganska mycket, det gick lite knackigt. Sen jobbade vi på, vi vände, vi fick saker och ting att sätta sig. Det blev en fin resa. 

– När man kommer iväg lite ser man saker mer från sidan, det finns saker i det norska spelet som är spännande som jag har med mig tillbaks. Jag tänker att vi ska bli bättre på snabbare angrepp, vi ska bli bättre på att kontra, säger Magnus Haglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".