Kanal Västerlånggatan
1 av 2
Den blivande kanalen på Västerlånggatan i Borås. Bild: Mark&Landskap
Lars-Gustaf Andersson (FP) gillar inte idén om en kanal längs Västerlånggatan i Borås. Han tycker den mest liknar ett litet dike. Foto: Maja Jerosimic.
2 av 2
Arkivbild. Lars-Gustaf Andersson (FP) gillar inte idén om en kanal längs Västerlånggatan i Borås. Han tycker den mest liknar ett litet dike. Foto: Maja Jerosimic.
POLITIK

Borås vattenkanal ifrågasätts allt mer

Liljenby (S): Känner mig förd bakom ljuset
1:33 min

Vid dagens budgetmöte i fullmäktige i Borås var båda blocken överens - den planerade vattenkanalen på Västerlånggatan måste prövas på nytt. 

Vid dagens budgetmöte i fullmäktige i Borås var båda blocken överens att den planerade vattenkanalen i backen i Västerlånggatan ska prövas på nytt. 

Samtidigt fick alliansen hård kritik för att ha mörkat att de synskadade inte fått möjlighet att påverka planerna. 

Det var Kerstin Hermansson (C) som först tog upp frågan.

– Det är en vattenränna, som i boråsmun ibland kallas något annat har jag hört. Därför har vi i vår alliansbudget ett förslag om att vi måste utreda det här bättre, i samverkan med föreningar och de fastighetsägare som finns där.

Lena Palmén (S) höll med om att man behöver ta ett omtag på kanalen innan ett beslut tas.

– Det är alltid en avvägning mellan tillgänglighet och hur man utvecklar en stad, och försiktighetsprincipen borde vara det som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".