Borås fullmäktige. Foto: Pär Sandin.
Borås fullmäktige. Foto: Pär Sandin.
POLITIK

SD ger inga svar - tysta i Boråsdebatten

Olsson (S): SD har inget att säga
1:40 min

SD  tiger i debatten om nästa års budget för Borås. Under förmiddagen undvek vågmästarna fullmäktiges talarstol helt, och många undrar nu vilken budget som kommer gälla.

Borås kommunstyrelseordförande Ulf Olsson (S) tror att SD kommer att stödja alliansen när det blir dags för omröstning om budgeten.

Inga svar
Men, inget vet säkert. Under förmiddagen idag har Sverigedemokraterna inte sagt någonting.

– De de nästan ingenting. De har inget eget budgetförslag och deras inledning igår tog 38 sekunder tror jag. De har inget engagemang i de kommunala frågorna, och därför är de tysta - det är min bedömning.

– Man ska vara medveten om att de två budgetförslagen inte skiljer sig så mycket i ekonomiska termer. Ideologiskt skiljer det mycket mer, säger Ulf Olsson och nämner alliansens privatisering av äldreomsorgen.

Knepigt läge
Flera politiker som P4 Sjuhärad pratat med tycker det kan bli ett knepigt läge om alliansbudgeten går igenom med Sverigedemokraternas stöd. 

Medan det pågår en debatt i fullmäktigesalen pågår därför en annan debatt -  vad ska hända när man kommer fram till omröstningen. 

– Ja det blir spännande. Vi får se hur Ulf Olsson gör här. Vi får väl sätta oss med Olsson och diskutera hur vi styra stan nästa år, konstaterar Folkpartiets kommunalråd Morgan Hjalmarsson

Han har också noterat Sverigedemokraternas totala tystnad under budgetdebatten.

– Vi får väl se. Det kommer en integrationsdebatt framöver och då förmodar jag att de går upp (i talarstolen). 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".