Morgan Hjalmarsson
Kommunalråd Morgan Hjalmarsson (FP). Foto: Joel Wendle
BORÅS

"Löjligt" - Hjalmarsson (Fp) om de rödgrönas avgångsbrev

Hjalmarsson (Fp): Provocerande
1:06 min

De röd-gröna i Borås sitter inte kvar och för alliansens politik efter nederlaget i budgetomröstningen - det beskedet gavs i ett brev idag. Morgan Hjalmarsson (Fp) tycker brevet var löjligt.

– Det är både löjligt och provocerande att säga att vi skall bilda en majoritet med Sverigedemokraterna. Vi samarbetar inte med dem och vi diskuterar inte med dem, det vet de röd-gröna om, säger Morgan Hjalmarsson. 

I sitt besked skriver de rödgröna att det är rimligt att allianspartierna nu ges möjlighet att bilda ett gemensamt styre, byggt antingen på alliansen och Sverigedemokraterna som antog budgeten, eller genom en annan konstellation med egen majoritet i Kommunfullmäktige.

Enligt Morgan Hjalmarsson  kommer allianspartierna gemensamt att diskutera brevets innehåll först på måndag. Då ska man komma fram till hur man skall gå vidare. 

– Sedan får vi väl ta kontakt med Ulf Olsson och höra vad han vill.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".