Annette Carlson, moderaternas kommunalråd i Borås. Foto: Adam Koskelainen
Annette Carlson, moderaternas kommunalråd i Borås. Foto: Adam Koskelainen
BORÅS

Carlson (M): Vi är beredda att tala med S

Carlson (M): Vi är ödmjuka inför situationen
1:15 min

Med stöd av Sverigedemokraterna vann alliansens budget i Borås kommunfullmäktige igår. Men enligt moderaternas kommunalråd Annette Carlson så finns det fortfarande en chans för samtal med S.

– Vi är ödmjuka för den situation som uppkommit och vi är naturligtvis beredda att samtala med socialdemokraterna om hur vi kan hitta vägar framåt. Vi utgår från att de också är beredda att möta oss i sådana samtal, säger Annette Carlson.

Enligt Annette Carlson så är det helt uteslutet att allianspartierna skulle samarbeta med Sverigedemokraterna, något som Folkpartiets kommunalråd Morgan Hjalmarsson tidigare idag också gick ut med.

– Vi har varit väldigt tydliga med att vi inte har några som helst planer på att bilda något samarbete med Sverigedemokraterna och det står vi fast vid. 

Nästa steg för alliansen är att tillsammans komma fram till hur de skall gå vidare. Men vad som skulle hända ifall det inte blir någon överenskommelse med Socialdemokraterna är inget som Annette Carlson vet just nu.

– Så långt har vi inte ens diskuterat, utan vi tar ett steg i taget. Vi kommer i lugn och ro att resonera genom det här tillsammans i allianspartierna och börja med att samtala med Socialdemokraterna. Därifrån får vi sedan fundera vidare, säger Annette Carlson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".