Foto: Joakim Eriksson, Agena Foto.
1 av 2
Foto: Joakim Eriksson, Agena Foto.
Polisens avspärrning efter branden på Hulta torg. Foto: Erika Larsson
2 av 2
Polisens avspärrning efter branden. Foto: Erika Larsson
BORÅS

Ännu en brand vid Hulta torg

Hultabo: Många pratar om att flytta
1:14 min

Ännu en brand inträffade i natt på Hulta torg i Borås. Polisen misstänker att branden är anlagd och att något brinnande föremål kastats in i lokalen. De boende i området är chockade.

– Det är hemskt, det är helt otroligt att det hela tiden skall vara något. Jag hörde en massa ljud här igår men jag visste inte att det brann, säger en boende på Hulta som vill vara anonym. 

Det var strax efter klockan två som det började brinna i en föreningslokal på Hulta torg. Flera intilliggande byggnader har fått rökskador men ingen person skall ha skadats.

Så sent som i maj anlades bränder i flera affärslokaler på Hulta torg. Bland annat totalförstördes en pizzeria och en frisörsalong. Efter omfattande renoveringsarbete kunde de öppna under hösten.

– Nu saneras de lokaler som har verksamhet och förhoppningsvis kan de öppna redan under dagen. Men lokalerna på övervåningen är totalförstörda och det kommer att ta ett antal veckor innan de är i bruk igen, säger Petra Agnroth, informationsansvarig på AB bostäder som äger lokalerna. 

Men hur reagerar ni på att  det här händer?

– Det är fruktansvärt tråkigt såklart. Det är jättetråkigt för torget och för de verksamheter som ligger här omkring. Tråkigt för Hultaborna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".