BORÅS/BOLLEBYGD

Biljakt efter inbrottstjuvar i Sandared

En modebutik och en restaurang i Sandared drabbades i natt av inbrott. I den biljakt som följde attackerades en väktarbil innan polisen kunde gripa tre män i Bollebygd.

Vittnen såg en silverfärgad bil försvinna från butiken i Sandared. En väktare upptäckte bilen som saknade skyltar och tog upp jakten men blev attackerad när de förföljda försökte backa på den.

Under jakten  stannar den flyende bilen till och slängde ut något i skogen. Men så småningom kunde polisen ansluta med flera bilar och i Bollebygd kunde man också till slut stoppa bilen och gripa tre män, två 17-åringar och en 23-åring, från boråstrakten. Under söndagen anhölls de alla tre.

En stor mängd kläder för ett sexsiffrigt belopp hittades, bland annat blusar och jackor, säger Tomas Andersson vid boråspolisen.

Polisen kopplar också samman de gripna med ett inbrott i en restaurang i samma område i Sandared som modebutiken.

Förutom stöld är föraren bland annat misstänkt för drograttfylla och grov olovlig körning. Bilen togs i beslag eftersom det är oklart om den är stulen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".