Bubbel till nyår. Foto: TT
Foto: TT

Mycket lugnt nyår i Sjuhärad

Ett inbrott, något misshandelsfall och en mindre brand. Polisen beskriver nattens nyårsfirande som vilken festkväll som helst, och bara tio berusade har tagits om hand.

I Borås blev tre till fyra personer lätt misshandlade inatt på en privatfest i GIF-stugan på Sjöbo. En man, som ingen tycks ha känt, slog gästerna på festen för att sedan försvinna därifrån. De slagna ska ha klarat sig utan direkta skador. Ingen har gripits för misshandeln.

Ett villainbrott i Borås anmäldes vid 03.20 inatt. Medan en familj på Dammsvedjan var borta på nyårsfest bröt tjuvar upp altandörren och försvann med guld och smycken. Det är oklart hur mycket det stulna var värt.

Dessutom har tjuvar inatt försökt ta sig in i en lägenhet på Boda i Borås, men utan att lyckas.

Även på räddningstjänsten talar man om ett lugnt nyår. Inga utryckningar på trafikolyckor och bara en mindre brand. Tidningar i en återvinningscontainer fattade eld på Hässleholmen i Borås kvart i ett inatt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".