inbrott
Arkivbild: Henrik Montgomery / SCANPIX

Inbrottsvåg i Sjuhärad under nyår

Utredningsbefäl: Flera inbrott har varit samma gärningman
2:55 min

Åtta villinbrott, sex lägenhetsinbrott. Inbrott i föreningslokaler och företag. 2015 inleddes med en massiv inbrottsvåg.

2015 har haft en långt i från lugn inledning för polisen i Borås. Under årets allra första timmar har inte mindre än åtta villa- och sex lägenhetsinbrott rapporterats in. Dessutom har flera företagslokaler och föreningslokaler fått oönskat besök.

Jan Johansson är utredningsbefäl på polisen i Borås.

– Det är en helg som många åker bort på. Tjuvarna ser direkt om någon är bortrest.

Inbrotten har skett runt om hela Sjuhärad. Från Borås och Mark men även Bollebygd och polisen utesluter inte att fler att kan komma att anmälas när folk kommer hem igen från nyårsledigheten.

Förutom villa- och lägenhetsinbrotten ska även flera företagare och föreningar ha haft oönskat besök. Då den tekniska undersökningen från privatbostäderna visar på att inbrotten har skett på liknande vis misstänker polisen att den kan handla om en och samma gärningsperson. Utredningsbefälet Jan Johansson har stora hoppningar om att hitta en gärningsperson.

– På en brottsplats har vi har hittat en mössa. Har man tur kan man kanske hitta DNA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".