Ann Hanssons Biff Rydberg. Foto: Sveriges radio
Ann Hanssons Biff Rydberg. Foto: Sveriges radio
RADIOKOCKEN 1/2-15

Biff Rydberg med lök och stekt potatis

Radiokock Ann Hansson inviger det nya året med en smarrig Biff Rydberg, som funkar både till vardag och fest.

  • 250 gr fast potatis
  • 150 gr rent mört nötkött -  tex oxfilé, innanlår, ryggbiff,  entrecote
  • 1/4 stor gul lök
  • smör till stekningen
  • salt och peppar
  • 1 äggula
  • persilja
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  1. Skala potatisen och skär den i centimeters tärningar. Stek potatisen på medelvärme tills den är genomstekt och har fått fin färg. Salt och peppra under stekningen. Lägg upp på ett fat och håll varmt. 
  2. Tärna löken och stek den glansig i smör. Lägg upp på ett fat och håll varmt.
  3. Dela köttet i tärningar ca 2 cm stora. Salta och peppra och stek dem i het stekpanna, de ska få fin färg men gärna vara lite rosa inuti.
  4. Lägg upp potatis, kött och lök för sig på varsin tallrik.  
  5. Blanda crème fraiche och senap och servera vid sidan av.  
  6. Strö över persilja och servera med en äggula.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".