Jonas Bäckman Foto: Mattias Lindén
1 av 2
Jonas Bäckman Foto: Mattias Lindén
Valter och Astrid Foto: Mattias Lindén
2 av 2
Valter och Astrid Foto: Mattias Lindén
ULRICEHAMN

Utförspremiär trots stormvarning

"Aldrig aktuellt att skjuta på premiären"
1:31 min

Vädret kunde definitivt ha varit bättre, men åkarglädjen var det inga fel på när Ulricehamns Skicenter i dag öppnade för säsongen.

Plusgrader, regn och varning för stormbyar avskräckte inte ett hundratal skidentusiaster från att ge sig ut i backarna när Ulricehamns Skicenter efter en dryg vecka av intensivt arbete med snökanoner slog upp sina portar för säsongen.

Jonas Bäckman som är ansvarig för skiduthyrningen på anläggningen var dock inte helt nöjd med vara sig vädret eller antalet besökare under premiärdagen.

– Det är tråkigt att vädret blev så här, det drar med sig att det blir dåligt med besökare, säger han.

Men det var aldrig aktuellt att skjuta på premiären. Trots stormvarningarna.

– Det ska blåsa väldigt mycket för att det ska vara någon fara här. De anläggningar som är känsliga för blåst är de som har stolsliftar, förtydligar han.

Jonas Bäckman hoppas och tror på att det snart blir kallare igen. Då kan man fortsätta att fylla på med konstsnö. Om vädret fortsätter som i dag med varmgrader och regn är hans bedömning att backen bara kommer att kunna hålla öppet i ungefär två veckor.

Det dåliga vädret tycktes inte påverka humöret på de som hade tagit sig till backen. Astrid och Valter från Ulricehamn såg ut att stortrivas.

– Det är jättekul att backen äntligen har öppnat och så mycket blåser det inte, säger Astrid och får medhåll av Valter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".