Ännu finns det kvar spår från helgens knivskärning på Sjöbo. Foto: Erika Larsson
1 av 2
Ännu finns det kvar spår från helgens knivskärning på Sjöbo. Foto: Erika Larsson
Pizzerian vid Sjöbo där mannen blev knivskuren. Foto: Erika Larsson
2 av 2
Pizzerian på Sjöbo där mannen blev knivskuren. Foto: Erika Larsson
SJÖBO

Fortfarande ingen gripen för knivskärning

Vittnet: Nu vill jag inte bo kvar
1:35 min

Polisen har fortfarande inte gripit någon misstänkt för mordförsöket på Sjöbo igår eftermiddag, då en man hittades knivskuren utanför en pizzeria.

Den man i 30-års åldern som knivskars på Sjöbo i Borås igår eftermiddag vårdas fortfarande på SÄS men har kunnat prata med polisen under dagen. Vad han har sagt vill polisen inte kommentera i nuläget men hans tillstånd ska vara under kontroll.

En kvinna, som vill vara anonym, och hennes sambo blev vittne till händelsen igår då de bor i området.

– Han brukar handla i affären och pizzerian. Jag tycker att det är fruktansvärt. Det har aldrig hänt något här även om det kan vara lite stökigt ibland på kvällarna men det brukar vara lugnt, säger hon och fortsätter,

– Nu vill jag inte bo kvar här mer.

Igår vid halvtre-tiden hittades mannen utanför videobutiken och pizzerian vid fristadsvägen på Sjöbo. Under söndagseftermiddagen sökte polisen bland annat med hundpatruller för att hitta någon misstänkt för dådet, som rubriceras som mordförsök. 

Kvinnan och sambon har bott i området över 25 år och är chockad efter händelsen. Det hela började med att sambon såg en bil köra in framför pizzerian och parkera vid videobutiken, varpå två killar hoppade ut. Kort därefter kom polisen och ambulansen.

– Han tittade ut genom fönstret och såg en bil som stod parkerad lite konstig. Det måste ha gått väldigt fort för han såg när en kille satte sig i förarsätet och att den andra gick runt och sedan låg killen på marken utanför affären. Och då förstod jag att det var väldigt allvarligt med honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".