Jonas Järrenfors marknadschef på Netonnet. Foto: Madeleine Korneliusson
Jonas Järrenfors marknadschef på Netonnet. Foto: Madeleine Korneliusson/SR.

Netonnet: Vi öppnar inget lager i Växjö

Marknadschef: Vi kan bara beklaga
1:40 min

Runt 130 personer lurades i morse till en lagerlokal i Växjö i tron om att de skulle få jobb. De hade fått höra att boråsföretaget Netonnet skulle öppna nytt lager, men det visade sig vara en bluff.

– Det är ju fruktansvärt naturligtvis för de som blivit drabbade. Personer som sagt upp sig och tänkt starta ett nytt jobb, så har det kommit dit och så har det visat sig vara en bluff, som det förefaller just nu, säger Jonas Järrenfors som är marknadschef på Netonnet.  

– Vi har ju inte känt till någonting om detta, överhuvudtaget. Det är ju bara att beklaga. 

Nej någon ny lagershop skall Netonnet inte öppna i Växjö och något samarbete med logistikföretaget Alwex har man inte heller. Men vad det är som har hänt, och vad detaljerna kring bluffen är ännu oklara. 

– Det är nog för tidigt att säga. Det har nog blivit föremål för polisutredning, vi får väl se. Jag förstår att det inte är helt klart heller vad det är för typ av brottslighet, om det har skett någon brottslighet.

Att synas i ett sådant här sammanhang är självfallet inte något positivt för Net on net, säger Jonas Järrenfors.

– Man vill ju naturligtvis inte vara inblandad i tråkigheter. Att vårat varumärke förekommer tycker vi ju naturligtvis inte är bra. Sedan så tror jag att det står klart för de flesta att detta är något som inte vi är involverade i.

Polisen saknar såväl motiv som skäligen misstänkta i det som nu utreds som ett möjligt oredligt förfarande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".