Många behöver prata av sig efter gårdagens knivdrama i Gällstad. Foto: Peter Elvemo.
Många behöver prata av sig efter gårdagens knivdrama i Gällstad. Foto: Peter Elvemo.
ULRICEHAMN

Tryckt stämning i Gällstad efter knivattacken

Gällstad idag - polis på plats och mycket frågor
4:26 min

Igår kväll försökte en man hugga ihjäl sin ex-flickvän, men sköts av polisen innan han lyckades. Byn Gällstad är i chock efter gårdagskvällens knivdrama. 

Det var vid 19-tiden på tisdagskvällen som polisen larmades till ett flerbostadshus i Gällstad utanför Ulricehamn.

När patrullen kommer dit ser de genom ett fönster hur en man hugger en kvinna med kniv. Trots batongslag och pepparsprej från poliserna fortsätter mannen hugga kvinnan och poliserna tvingas skjuta. Han träffades i buken och avled senare på kvällen på sjukhus.

Kvinnan, som är flerbarnsmamma, fick motta flera hugg, bland annat i huvudet och ryggen. Hon har opererats och uppges vara allvarligt men inte livshotande skadad.

I Gällstad råder en märklig stämning idag.

– Vi läste det på text-tv och bara kände "VA?!" Vi tror ju inte sådant händer här i den här lilla byn. Man är chockad, säger en kvinna vid samhällets affär.

Alla känner alla här?

– Ja, och det är klart att det kommer väldigt nära då, säger en man.

– Det man reagerar på är polisens grej. Det är ytterst sällan de träffar i benen som de ska göra egentligen. De träffar ofta bålen och då är det ofta dödlig utgång.

Enligt polisen rubriceras händelsen som försök till mord, alternativt försök till dråp. Såväl våldet mot kvinnan som polisens dödsskjutning kommer att utredas.

– Vi kommer att hålla alla förhör som är nödvändiga, säger Lena Matthijs - polisområdeschef i Älvsborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".