Polisen bredvid den busshållplats där Malin Kristiansen hittades död 2009. Foto: Adam Ihse/TT
Polisen bredvid den busshållplats där Malin Kristiansen hittades död 2009. Foto: Adam Ihse/TT
BORÅS

Mordet i Sparsör: Såren läker aldrig

Pappan: Han fick tre år - vi får aldrig tillbaka Malin
2:29 min

2009 dömdes en 16-årig kille för mord och våldtäkt på jämnåriga Malin Kristiansen. Nu sitter han häktad för våldtäkt. Malins pappa stötte på nyheten av en slump.

– Det fick jag reda på genom bekantas bekanta av en ren tillfällighet, som talade om detta för mig. Att den här killen har gjort det här igen. Man trodde ju inte sina öron knappt. Är det möjligt att han kan fortsätta igen så kort tid efteråt, säger Malins pappa Tommy Karlsson.

Sensommaren 2009 hittades Malin död i en bäck inte långt från en busshållplats i Sparsör norr om Borås. 

Snabbt fick polisen upp ögonen för en jämnårig kille som erkände dådet i förhör. Han dömdes sedan till 3 års sluten ungdomsvård på grund av sin låga ålder.

I helgen rapporterade Aftonbladet att den nu 22-åriga mannen sitter häktad på Cypern, misstänkt för misshandel och våldtäkt.

– Man blir ju ledsen när man hör det naturligtvis, men det är väldigt blandade känslor. Det river inte upp gamla sår för de finns ju fortfarande där, och de läker nog aldrig, säger Tommy Karlsson. 

Enligt Aftonbladet inleds rättegången mot mannen på Cypern den 14 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".