Två poliser och minst tio redaktionsmedlemmar dödades av attentatsmännen som nu jagas av tusentals poliser. Foto: TT/CartoDB

Stämningen i Paris dagen efter massakern

Parisbo: Frankrike är i chock
3:32 min

En av de tre som den franska polisen sköt i samband med attacken mot satirtidningen Charlie Hebdos redaktion har överlämnat sig till polisen. Tusentals poliser söker nu efter ytterligare två misstänkta. 

7.15: Ex-boråsaren Blanca Vopickova i Paris berättar om stämningen idag.

Det är den yngste av de tre som utpekades efter terrordådet som har överlämnat sig till polisen, uppger källor för nyhetsbyrån AFP.

En poliskälla uppger för Le Monde att inga anklagelser har riktats mot 18-åringen. I hans fall rör det sig om "enkla verifieringar", säger källan. Det är oklart om mannen är misstänkt för att ha deltagit i dådet eller om polisen ville höra honom upplysningsvis.

De maskerade angriparna stormade in på Charlie Hebdos redaktion på förmiddagen igår och öppnade eld med automatvapen under ett redaktionsmöte. Minst tolv personer dödades. Bland de tolv döda finns två poliser och fyra av Frankrikes mest kända tecknare. Elva personer skadades, fyra av dem allvarligt.

Charlie Hebdo är en av de tidningar som publicerat de omstridda danska profetteckningarna. Nyligen publicerade tidningen också en satirteckning på Twitter föreställande ledaren för jihadistgruppen Islamiska staten.

Tidningen utsattes 2011 för ett brandattentat och flera medarbetare har stått under polisskydd.
På torsdagen hålls en nationell sorgedag med anledning av terrordådet. -Enighet är vårt bästa vapen, sade president François Hollande när han gav beskedet.
Runt om i Frankrikes samlades under kvällen över 100 00 människor för att protestera mot dådet, många under parollen "Jag är Charlie".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".