Köttyxan som togs i beslag efter att mannen gripits. Foto: Polisen.
Köttyxan som togs i beslag efter att mannen gripits. Foto: Polisen.

Man höggs med köttyxa i huvudet

En kvinna bad en 45-årig Boråsare om beskydd. Nu åtalas han för dråpförsök för att ha slagit en köttyxa i huvudet på hennes före detta partner.

Enligt åklagaren har kvinnan bett den åtalade mannen om hjälp med att skydda sig mot en man i 35-årsåldern - en man som hon tidigare haft ett förhållande med och var rädd för.

I september förra året ska 45-åringen så ha slagit ex-partnern i huvudet med en köttyxa på Norrby i Borås.
Att kvinnan kände sig hotat av offret är inte någon förmildrande omständighet, enligt vice chefsåklagare Ove Jäverfelt.

Den slagne fick sår i bakhuvudet och på en arm, flydde kraftigt blödande och tog sig själv till sjukvård. Såren är idag läkta och mannen ska inte ha fått några bestående skador. 

När polisen fann offret ville han först inte berätta vem som skadat honom. Enligt åklagaren är både offret och den åtalade 45-åringen missbrukare och saknar förtroende för polisen, men den misshandlade har senare berättat vem som angrep honom. 

Åklagaren har garderat brottsrubriceringen försök till dråp med de mindre allvarliga brotten synnerligen grov misshandel och grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".