Minibussen som gick av inatt vid hundkapplöpningsbanan söder om Borås. Foto: Joakim Eriksson/Agena foto.
Minibussen som gick av inatt vid hundkapplöpningsbanan söder om Borås. Foto: Joakim Eriksson/Agena foto.
BORÅS

Fullpackad minibuss voltade i blixthalkan

Det har varit rejält halt i Sjuhärad under natten och morgonen med många avåkningar. Bland annat gick en minibuss med 13 personer av riksväg 41 söder om Borås.

Olyckan skedde vid 1-tiden inatt i höjd med hundkapplöpningsbanan söder om Borås.

– Ingen ska ha skadats så man får tala om änglavakt här, säger vakthavande befäl vid polisen till P4 Sjuhärad.

Det har även inträffat fler halkolyckor under gårdagskvällen och natten.

Första larmet kom vid 21-tiden på fredagskvällen då en personbil sladdade in i ett räcke på riksväg 27 vid Kilakorset. Ingen skadades i olyckan.

Vid midnatt körde en personbil av riksväg 40 vid Nabbamotet, väster om Borås. I bilen, som blev liggande på taket, fanns två kvinnor som uppges ha klarat sig bra.

Vid samma tid gled två bilar in i varandra front mot front på Göta i Borås. De två inblandade personerna klagade på smärtor i nacken och togs med ambulans för kontroll.

02.20 körde en bil av vägen i Kinnarumma. Ingen skadades i den olyckan.

En bil gick av vägen vid Sandhult vid 5-tiden. Allt började med att en ambulans blev omkörd på den smala vägen av en bil som sedan körde ner i diket.
Eftersom föraren flydde ut i skogen kallades en hundpatrull från polisen till platsen och kort därefter hittar man mannen, som var kraftigt berusad. Han är nu misstänkt för rattfylleri och skall förutom ett lättare bett från hunden ha klarat sig utan direkta skador.

Vid 7-tiden skedde en trafikolycka mellan Hyssna och Bollebygd. Ingen ska ha skadats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".