oväder, snö
Foto: TT

Stormen Egon slår mot Sjuhärad

SMHI: Stormvindar under kvällen
1:31 min

Kraftiga stormbyar, regn- eller snöfall och isiga vägar. Det närmaste väderdygnet kommer bli besvärlig - SMHI har utfärdat en klass 2-varning och tågen till Borås - Varberg har ställts in. 

Direktrapport: Följ utvecklingen av stormen och läget i trafiken

Läs hela SMHI:s varningskarta här

I eftermiddag drar ett lågtryck in med kraftiga vindar från väst, och SMHI har utfärdat en klass 2-varning från Mälardalen och söderut.

– Under eftermiddagen är det vindbyar upp till 21-24 sekundmeter, och under kvällen 25 sekundmeter i byarna, säger Christer Bengtsson vid SMHI.

Under morgonen har det snöat kraftigt på många håll i Sjuhärad, och det tillsammans med temperaturväxlingar kan göra det mycket halt på vägarna under kvällen.

– Vi har haft nollgradigt med blötsnö, nu får vi en period mitt på dagen med flera plusgrader vilket ger slask på vägarna. Sedan när regnet och molnen drar undan då sjunker temperaturen och hamnar farligt nära nollgradigt på vägarna. Så det kan bli halt på nytt på vägarna framåt kvällen, natten och morgonen.

Med anledning av väderläget är tågsträckan Borås - Varberg stängd resten av dagen.

En klass två varning för storm är även utfärdad för Skagerack, Bohuslän och Göteborg i kväll med västlig vind 20-25 meter per sekund. Samma varning gäller för Öland och Gotland från lördag kväll.

Stena Line har ställt in färjan från tyska Sassnitz till Trelleborg på lördag eftermiddag och avgången åt andra hållet på söndag morgon.

Sofiero slott håller stängt under helgen på grund av risk för nedfallande grenar i slottsparken, skriver Helsingborgs Dagblad.

Läs mer på SMHI

De senaste trafiknyheterna från Sjuhärad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".