Glasbitar har upptäckts i maten på Noltorpsskolan i Alingsås. Foto Alingsås kommun.
Glasbitar har upptäckts i maten på Noltorpsskolan i Alingsås. Foto Alingsås kommun.

Glasbitar i skolmat i Alingsås

"Vi misstänker sabotage"
4:04 min

Det har hittats glasbitar vid fyra tillfällen i skolmat på Noltorpsskolan i Alingsås. Skolan överväger att införa kameraövervakning och det hela är nu ett polisärende. 


Enligt ett pressmeddelande från kommunen så trodde man först att det var en olyckshändelse i produktionsledet, men när personal återigen hittade glas i maten insåg man att det var något annat.
Kommunens matleverantör (ISS) har nu gått igenom hela sin produktionskedja utan att kunna hitta något fel som skulle kunna ha orsakat det hela.


Man har nu hittat glasbitar i maten vid fyra tillfällen. 

Cecilia Knutsson, chef för barn och ungdomsförvaltningen i Alingsås: 

– Alla är bestörta och man ser allvarligt på det som inträffat. Både personal och föräldrar är oroliga. 


När situationen inte längre kunde betraktas som en olyckshändelse har personal haft extra tillsyn av skolmaten på plats vid serveringen under hela lunchtiden. Dessutom hålls dörrarna in till matsalen låsta för att ingen obehörig ska kunna ta sig in och endast ett begränsat antal barn släpps in i matsalen för att ta mat samtidigt.

Kommunen överväger nu att införa kameraövervakning. Glasbitarna har polisanmälts som sabotage.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".