Sophia Smith
Sophia Smith, boxare i Borås. Foto: P4 Sjuhärad.
BORÅS

Sophia lever för boxningen

Boxare: Jag betalade medlemskap nästan direkt
2:07 min

På högstadiet dansade hon - som alla andra. När hon bytte skola bytte hon även sport. Det blev boxning och Sophia Smith var fast redan efter första träningen. 

Det har knappt gått ett år sedan boråsaren Sophia Smith började träna boxning. Sedan dess har hon gått fyra matcher och vunnit alla med 3-0. I helgen tävlade hon i Europas största boxningsgala - Golden Girl Championchip. 

– I högstadiet dansade jag, jag lurade mig själv att det var det jag ville göra, alla gjorde det. När jag bytte gymnasieskola kände jag ingen annan, jag ville hitta något annat. Jag testade boxning och jag insåg att det var det jag hade velat göra hela tiden, säger Sophia Smith.  

– Första träningen var ingen vidare träning, alla var där, proffs och motionärer. Det var inte som jag hade tänkt mig, jag tänkte att man slår väl bara. Jag kände att det ligger så mycket teknik bakom, det var roligt. 

– Jag betalade medlemskap nästan direkt, nu lever jag för boxningen. I början tränade jag för träningens skull, men nu kan jag inte sluta! 

– Alla är inte lika nöjda med att jag tränar boxning. De äldre i familjen förstår inte riktigt att jag tycker om det så mycket. Dom är nog oroliga för att jag ska skada mig men i helgen när turneringen var kom min farmor och tittade, det kändes bra, säger Sophia Smith. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".