En HM-butik Foto Hasse Holmberg TT
Foto Hasse Holmberg TT

H&M:s planer kan ge 50 nya jobb i Borås

Det kan bli upp till 50 nya jobbtillfällen i Borås om klädföretaget Hennes och Mauritz bestämmer sig för att expandera sin verksamhet för e-handel på Hultagatan.

Klädjätten har långtgående planer på att bygga ut sitt stora lager på Hulta i Borås.  Lagerutbyggnaden skulle kunna bli mellan 6 000 till 10 000 kvadratmeter stort och innebära omkring 50 nya arbetstillfällen.

I detaljplanen som Borås kommun tagit fram pekas det på att ett eventuellt bygge inte skulle störa det känsliga naturområdet som ligger i närheten och att de kolonilotter som ligger precis bredvid har tagits ur bruk.

Hm vill inte kommentera vad en eventuell utbyggnad skulle kunna innebära men skriver i ett mail till P4 Sjuhärad att företaget i tittar på olika möjligheter till att eventuellt expandera i Borås, men hur, var och när är alldeles för tidigt att säga. Och att information om exakt hur många arbetstillfällen detta skulle ge eller hur tidsplanen för ,ett eventuellt bygge, exakt ser ut inte finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".