Stenbron i SvStenbron i Svenljunga -bild från tidigare översvämning. Foto: Jan-Åke Thorell. enljunga - återigen stängd sedan Ätran stigit över sin kritiska nivå. Foto: Jan-Åke Thorell.
Stenbron i SvStenbron i Svenljunga -bild från tidigare översvämning. Foto: Jan-Åke Thorell. enljunga - återigen stängd sedan Ätran stigit över sin kritiska nivå. Sandsäckar har lagts ut för att stadga bron Foto: Jan-Åke Thorell.
SVENLJUNGA

Kritisk nivå i Ätran

Nivån i Ätran fortsätter att stiga och var på lördagmorgonen sex centimeter över den kritiska nivån

Höga vattennivåer och mycket nederbörd har gjort att nivån i Ätran stigit i veckan och nu står den alltså sex centimeter över den nivå som man brukar beteckna som den kritiska.

Tidigare i veckan lades sandsäckar på den gamla stenvalvsbron i Svenljunga, för att förhindra att den spolas bort. Nu utökar man kontrollen av nivåerna, vallar in verksamheter som kan komma att beröras samt tar kontakt med räddningstjänsten och länsstyrelsen för att de ska vara förberedda om läget förvärras. Det skriver Svenljunga kommun i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".