Rv 40 Foto Jenny Hellström
1 av 2
Rv 40 Foto Jenny Hellström
Rv 40 Foto Jenny Hellström
2 av 2
Rv 40 Foto Jenny Hellström
BORÅS

R40 får ansiktslyftning

Projektledare: Snyggare upplevelse
1:35 min

Det kommer att bli en hel del störningar i trafiken på riksväg 40 genom Borås under våren. 30 miljoner satsas för att göra sträckan mindre tråkig att färdas på.

Just nu är den grå, ganska smutsig och sliten. Det handlar om riksväg 40, sträckan genom Borås. För fem år sedan rustades den första etappen upp, nu är det dags för de resterande 3,5 kilometerna motorväg mellan Hultamotet i öster och Tullamotet i väster. Målet är att det ska bli lite trevligare att åka här men några spektakulära förändringar är inte att vänta.

– Vi ska ju rusta upp vägutrustningen så det blir en snyggare upplevelse för trafikanterna, det är det som är utgångspunkten, det innebär att vi byter ut räcken, belysning, mittbarriär och gör nya planteringar, säger Andreas Gustafsson som är projektledare på Trafikverket.

Arbetet beräknas dra igång inom kort och pågå fram till mitten av juni, och det kommer att påverka trafiken en hel del med avstängda körfält.

– Det kommer nog att bli lite köer, stundtals måste vi stänga av körfält, men vår avsikt är att man ska märka det så lite som möjligt, vi har styrt arbetena så att de inte ligger i högtrafik, man ska inte behöva stänga av körfält mellan kl 06-09.00 och kl 15-18.00, säger Andreas Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".