Frank Alm, Mark basket. Foto Kristoffer Lidén.
Frank Alm, Mark basket. Foto Kristoffer Lidén.
BASKET

Upprörda känslor i Mark efter dramatisk förlust

Frank Alm: Vi har lämnat in en protest
1:34 min

Mark föll mot Solna med 71-72 i damligan. Men än är sista ordet inte sagt. Mark vill att förbundets tävlingsutskott ska ta en titt på hur matchen avgjordes.

Bakgrunden är Mark hade ledningen i matchen med bara 0.8 sekunder kvar. Då fick Solna bollen vid sidan och hann på den tiden med både att passa in bollen på planen och få till det avgörande skottet. Det är något som Mark ifrågasätter om att det ens är möjligt att göra. Därför har man lämnat in en protest och vill att förbundet ska titta närmare på det hela.

Annars var det en match som Mark länge hade kontroll på. Inför den sista perioden var laget i ledning med 10 poäng, men Solna lyckades jobba sig i kapp och under slutminuterna var det helt jämt och ledningen skiftade mellan lagen. Till slut var det alltså Solna som drog det längsta strået. Om inte protesten går igenom, vill säga. Besked om det bör enligt Frank Alm i Mark komma om ungefär en vecka.

Solna-Mark 72-71 (19-17,15-21,12-18,26-15)

Poängplockare Mark: Jasmine Thomas 21, Elin Ljunggren 16, Ashley Daniels 13, Emma Karamovic 9, Hanna Brändmark 6, Charlotta Dahl 3, Moa Halldorsdottir 2, Anna Stoltz 1.

Publik: 268

ÖVRIG SPORT

VOLLEYBOLL

Vårettan Herr

Ymer-Göteborg 1-3

ISHOCKEY

Alltvåan

Borås-Tibro 4-3

Hockeytvåan vår

Sörhaga/Alingsås-Nittorp 5-4 efter straffar

Trollhättan-Ulricehamn 4-2

INNEBANDY

Div 2 herr

Sandared-Tygriket 15-3

LÄNGDSKIDOR

I helgen har Götalandsmästerskapet avgjorts i Tranemo. I dag var det teamsprint som gällde och det blev en hel del sjuhäradsframgångar. Segrar blev det för Ulricehamn i klasserna H17-20 och D17 och Tranemo i D16. I H21 och D12 slutade Tranemo 2:a och samma placering fick Borås i D16. Tranemo tog också ett brons och det i D13-14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".