Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS. Foto: Pär Sandin.
Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS. Foto: Pär Sandin.
VÅRD

SÄS får innovationspris för Gröna korset

Södra Älvsborgs Sjukhus får idag ta emot ett pris för sin egen modell för ökad patientsäkerhet, en modell de kallar "Gröna korset".

Gröna korset har utsetts till årets innovation inom kvalitetsutveckling 2014 i en europeisk tävling, och ikväll tar man emot priset vid en ceremoni i Ungern.

Sjukhusdirektören Thomas Wallén ser priset som ett internationellt erkännande till SÄS och tycker att det känns särskilt bra att sjukhuset är innovativt vad gäller arbetet med patientsäkerheten.

– Att vi själva i många delar värderar SÄS som ett riktigt bra sjukhus är stort, men när en internationell kvalitetsorganisation gör det så är det än större, säger han i ett pressmeddelande.

– Att upp till tio procent av patienterna på svenska sjukhus drabbas av en vårdskada är inte acceptabelt. Med Gröna korset har vi en daglig metod där hela vårdteamet identifierar och åtgärdar patientsäkerhetsbrister. 

Läs mer om Gröna korset här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".