Musketeers Funky Cheer. Foto: Privat
Musketeers Funky Cheer. Foto: Privat
CHEERLEADING

Musketeers Funky Cheer tackar för sig

Lagkapten: En annan generation får ta över
5:03 min

Ett av Sjuhäradsbygdens mest framgångsrika idrottslag, cheerleading-laget Musketeers Funky Cheer, har nu bestämt sig för att lägga av. Det efter 2 världsmästerskap och en rad andra meriter.

– Påfyllnaden underifrån och kärnan som drev laget flöt ifrån varandra. Det blev färre och färre kvar, och många fick satsa på annat. I år kände vi att vi inte fick ihop det som vi ville och ville väl lämna med flaggan i topp, säger Johannes Berggren som var en av lagkaptenerna. 

Någon form av epok som går i graven säger jag, hur känner du?

– Jag känner precis samma sak. Det har varit väldigt framgångsrikt och roligt. Vi har haft bra stöd från kommun och företag. Vi har ju varit på VM två gånger, vi har tävlat EM, rest väldigt mycket och haft väldigt roligt. Nu får vi hoppas att en annan generation tar över. 

Hur ser återväxten ut rent allmänt?

– Sporten växer. Vi fick dock ett glapp som blev svårt att fylla. Även fast vi har haft många som flyttat till Borås bara för att tävla i vårt lag, säger Johannes Berggren.

Men i någon form av så lever laget vidare fast i landslagsdress då istället?

– Ja precis. Vi satsar stenhårt på landslaget, det är första gången som man plockar in ett regelrätt landslag från hela Sverige. Och det känns jätteroligt att hela 9 personer från vårt lag blev uttagna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".