Brödraskapet. Foto: privat
Brödraskapet. Foto: privat
LIVEMUSIK

Brödraskapet laddar om

Brödraskapet - live i P4 Sjuhärad
23 min

En mer aggressiv platta som väcker känslor. Hiphopbandet Brödraskapets hypade platta Gehenna påminner om brödernas metal-bakgrund.

Hiphop-duon Brödraskapet består av Andreas “Gandhi” Holmstedt och Andreas “Stewie” Thulin.

Förra året släppte de sin debutskiva ”Himmelriket”, vilken skrevs och spelades in på bara 6 veckor. Albumets säregna sound hyllades från Norrland till Skåne och Brödraskapet gjorde spelningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och ett flertal mindre orter runt om i landet, samt liveframträdanden i P3 och P4.

I slutet av förra året gick bandet tillbaka in i studion för att spela in den redan hypade uppföljaren ”Gehenna”. Bandet fortsatte också kontinuerligt att spela live, och var bland annat förband till Ken Ring. Albumet ”Gehenna” släpptes den sista oktober.

Soundet har utvecklats till ett bitvis aggressivare håll som påminner om brödernas bakgrund inom metal, samtidigt som den lättillgängliga dansvänligheten finns kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".