Det brann på Mogaskolan i Svenljunga. Foto: Sveriges Radio.
Foto: Sveriges Radio.
SVENLJUNGA

Oro efter knivskärningen på Mogaskolan

Förälder: Man tror ju barnen är trygga i skolan
1:29 min

Många är illa berörda av gårdagens knivskärning av en elev på Mogaskolan i Svenljunga. Idag kommer vakter och polis finnas runt skolan som en trygghetsåtgärd.

Vid lunchtid på tisdagen knivskars en 15-åring på Mogaskolan i Svenljunga i halsen. Pojken fördes med ambulans till sjukhus med måttliga skador. 

– Det är tragiskt att de kan hända, man tror ju att barnen är trygga i skolan. Nu är det vi vuxna som skall visa våra barn vad som är rätt och fel, säger Angelica Poole som är förälder till tre barn som går på skolan.

Under dagen kommer det att finnas poliser och vakter på plats i Mogaskolan och det är något som Angelica tror betyder mycket för barnen.

– Det är en trygghet för barnen, men även för föräldrarna. Men det är även obehagligt att polisen skall behöva gå runt skolan.

Du känner dig inte mer orolig nu?

– Nej inte så, men sedan så är det klart man har en oro bakom sig. Det hade varit värre om det var någon utomstående som gick in och attackerade barnen. Men om är det ett bråk mellan två ungdomar så tror jag det är lite säkrare att lämna sina barn, säger Angelica Poole.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".