Jälmers ur i Borås
Arkivfoto från det senaste inbrottet - i höstas. Foto: Joel Wendle
BORÅS

Fyra begärda häktade för kupp mot Jälmers

Klockor för 200 000 försvann i en kupp mot Jälmers ur i Borås 2013. Fyra personer begärs nu häktade för att polisen ska kunna efterlysa dem internationellt.

Kuppen skedde 3 augusti 2013. De fyra tjuvarna fångades på övervakningsfilm då de lurade till sig klockor värda uppemot 200 000 kronor. Några lurade expediten att öppna montrar, medan andra plockade åt sig klockor.

De fyra är två män och två kvinnor i åldrarna mellan 20 till 29 år. De misstänks även för en liknande fräck stöld mot en smyckesaffär i Jönköping några dagar tidigare. Även då försvann varor för uppemot 200 000 kronor.

De fyra är anhållna sen länge i sin frånvaro och begärs nu häktade för att man ska kunna efterlysa dem internationellt.

Enligt åklagare Katarina Sergi finns misstankar om att kvartetten ingår i ett internationellt kriminellt nätverk, och att det finns fler som misstänks för inblandning i stölderna.

Jälmers ur har drabbats av både rån och stölder under många års tid. Bland annat stals klockor för över en halv miljon vid en kupp i mars 2007.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".